Εταιρικό προφίλ

Η εταιρία Χ.Πιρπιρής ΕΠΕ δραστηριοποιείται στο χώρο της αντιπροσωπείας οίκων του εξωτερικού με αντικείμενο το νωπό και κατεψυγμένο κρέας, διαδραματίζοντας κυρίαρχο ρόλο στην διεκπεραίωση των εισαγωγών αυτού του είδους, διανύοντας πορεία η οποία ξεπερνά τα 45 χρόνια.

Η Ίδρυση και η πορεία της Eταιρείας

Ο Χρήστος Πιρπιρής, ιδρυτής, νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής της εν λόγω εταιρίας, ορμώμενος εκ του ακριτικού νομού Έβρου ,υιός πολύτεκνης οικογένειας Ιερέως και εργαζόμενος από της ηλικίας των 12 ετών, ταπεινά & με αίσθημα ευθύνης, αισθάνεται «υπερήφανος» αφού είναι από τους πρώτους αντιπροσώπους που έφεραν νωπά κρέατα στην Ελλάδα, από το 1978.      

 Από το 1972 που ίδρυσε την εταιρεία του ως αντιπρόσωπος και μέχρι το 1978 έφερνε κυρίως μόνο κατεψυγμένα από Αυστραλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Νέα Ζηλανδία και άλλες χώρες.

Κατά το έτος 1978 και ύστερα από συντονισμένες και επίπονες προσπάθειες, κατόρθωσε να αναλάβει την αντιπροσωπεία του οίκου EKRO από την Ολλανδία, ένα από τα μεγαλύτερα σφαγεία μοσχαρίσιου κρέατος γάλακτος, γεγονός το οποίο τον κατέστησε πρωτοπόρο για εκείνη την εποχή ,καθώς το είδος αυτό δεν αποτελούσε κομμάτι των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων, επιφέροντας έτσι, ισχυρές μεταβολές στις γαστρονομικές επιλογές των καταναλωτών. Επιπλέον, την ίδια χρονιά ανέλαβε την αντιπροσωπεία της εταιρίας WOLFF για μοσχάρια Ολλανδίας ( young bull ) και την HOMBURG για χοιρινά Ολλανδίας.

 Ως επιβράβευση των μακροχρόνιων προσπαθειών του στην καθιέρωση του Ολλανδικού κρέατος στην Ελλάδα, ο  Χρήστος Πιρπιρής τιμήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003 από την Ολλανδική κυβέρνηση, δια του τότε Ολλανδού πρέσβη, με το ειδικό βραβείο DIMA ( Dutch International Meat Award ) σε ειδική εκδήλωση η οποία έλαβε χώρα στην Ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα.

Στο χώρο των χοιρινών Ολλανδίας, εκτός των ανωτέρω, συνεργάστηκε με τις εταιρίες  LUNENBURG,  (από το 1988) με την οποία συνεργάζεται μέχρι και σήμερα (WESTFORT) και αργότερα με τις UDEMA & STROMBERG.

Από το 2008 έως και σήμερα επιδεικνύει στους συνεργάτες του και το Γερμανικό κολοσσό “TOENNIES LEBENSMITTTEL”.

Η Εταιρεία σήμερα

Σήμερα ο Χρήστος Πιρπιρής, επικεφαλής της φερώνυμης εταιρείας αλλά και αντιπρόεδρος της Ένωσης Εμπορικών Αντιπροσώπων Κρέατος, έχει έναν ιδιαίτερα διευρυμένο κύκλο συνεργασιών, έχοντας χτίσει για πάνω από τέσσερις δεκαετίες ισχυρές σχέσεις με αξιόλογους Ευρωπαίους εξαγωγείς.

Προϊόντος του χρόνου , οι εταιρίες οι οποίες εμπιστεύθηκαν στον Χρήστο Πιρπιρή την προώθηση των προϊόντων τους στην Ελλάδα, αυξήθηκαν γεωμετρικά, καθιστώντας τον σταδιακά, ισχυρό και υπολογίσιμο παράγοντα του χώρου, αντιπροσωπεύοντας πολλές εταιρείες από Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Πολωνία κλπ για όλο το φάσμα των ειδών κρέατος.  

 Η εν λόγω εταιρία αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει τους παρακάτω οίκους του εξωτερικού:

 • VAN DRIE GROUP- EKRO -(από το1978) με έδρα την Ολλανδία
 • SOBEVAL με έδρα την Γαλλία
 • Όμιλος “TOENNIES” (από το 2008) με έδρα τη Γερμανία στον οποίο ανήκουν οι κάτωθι εταιρείες :                                            

TOENNIES LEBENSMITTEL,WEIDEMARK GMBH&Co, BRADLEYS, WEISSENFELS,TOENNIES RIND

 • WESTFORT ( Ex Lunenburg από το 1988) με έδρα την Ολλανδία
 • VAN DEN BOR (από το 2005) με έδρα την Ολλανδία,
 • RKKB με έδρα την Ολλανδία
 • DIAMAX με έδρα την Ισπανία
 • GRUPO AN με έδρα την Ισπανία
 • OVINOS manchegos με έδρα την Ισπανία
 • DALCO FOOD  με έδρα την Ολλανδία
 • VAN AERDE με έδρα το Βέλγιο    
 • BR GROUP με έδρα την Ολλανδία   

Το πελατολόγιο της « Χ.Πιρπιρής ΕΠΕ» αποτελείται από τους μεγαλύτερους Έλληνες εισαγωγείς, τα περισσότερα Super Market καθώς και τις μεγάλες αλλά και άλλες αλλαντοβιομηχανίες.

Η «Χ.Πιρπιρής ΕΠΕ», στο σύγχρονο ανταγωνιστικό και αρκούντως απαιτητικό τοπίο της αγοράς κρέατος, επιχειρεί υποσκελίζοντας τις αντικειμενικές αντιξοότητες τις οποίες βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος εν γένει, να διατρανώσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο χώρο, συνδυάζοντας το απαύγασμα της εμπειρίας, της γνώσης, των ικανοτήτων και της απρόσκοπτης παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών της στους Έλληνες εισαγωγείς.

Όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε μια βαθμιαία αυξανόμενη πορεία σε  Tonnage και κύκλο εργασιών.  

Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στη Βούλα επί της Λ. Βουλιαγμένης  42 και το δυναμικό της απαριθμεί σήμερα 16 άτομα. Όλοι νέα αλλά έμπειρα στελέχη, καταξιωμένοι στο χώρο των πωλήσεων και με «δάσκαλο» τον Χρήστο Πιρπιρή άξιοι συνεχιστές του!!!

Βραβεία